O nama

Awesome Image
Our Story

Više o nama

Lović & Co je moderna, fleksibilna, učinkovita i inovativna firma koja je poznata po kvalitetu svojih proizvoda.

Gradimo, razvijamo i unapređujemo dugoročne odnose s našim klijentima i potrošačima – brzo, kvalitetno i pouzdano udovoljavamo svim zahtjevima.
Proizvodni pogon je smješten na 15.000 m2 koji obuhvata nekoliko proizvodnih objekata koji su opremljeni savremenom tehnologijom i mašinama što nam uz našu iskusnu i kvalificiranu radnu snagu omogućuje da odgovorimo na sve zahtjeve tržista. Poslujemo sa preko 300 građevinskih i drugih firmi širom BiH kao i sa firmama iz susjednih zemalja i Evrope.

Naši proizvodi

Ko smo mi

Lović & Co je porodična kompanija osnovana 1976 godine u B. Dubici, a od 1996 godine sjedište kompanije je u Lukavcu.

Naš cilj

Težimo stalnom usavršavanju i modernizaciji našeg poslovanja uz primjenu savremenih procesa obrade i proizvodnje svih vrsta limova.

Šta radimo

Trapezne limove, imitaciju crijepa od lima, kompletnu limarsku galanteriju, strujne, hidrantske, poštanske i gardarobne ormare kao i razvodne ormare za grijanje.

Historija kompanije

Od samog početka imali smo viziju i plan kako odgovoriti svim izazovima tržišta. Te smo 1976 godine, pokrenuli ovu pozitivnu priču. U Bosanskoj Dubici je bilo sjedište firme, sve do 1992 godine. Nakon raspada bivše Jugoslavije, 1997 godine, krećemo od početka. U Donjem Bistarcu je otvorena mala radnja gdje smo proizvodili pretežno ormare za struju. S vremena na vrijeme, kako se posao širio, širile su se i naše ambicije. Kroz par godina smo se preselili na novu lokaciju, i počeli sa proizvodnjom novih i usavršavanjem starih proizvoda. Pratili smo tržište, pratili nove tehnologije i širili naše poslovanje. Sve do 2017 godine smo radili isključivo za domaće tržište, ali s početkom 2018 godine pa na dalje, naši proizvodi se mogu naći na tržištu širom Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Holandije i Njemačke.