Lim u obliku crijepa

Lim u obliku crijepa predstavlja elegantno i funkcionalno rješenje za pokrivanje krovova različitih objekata. Ovaj tip lima kombinuje estetiku tradicionalnog crijepa s prednostima čvrstog metala, pružajući visokokvalitetnu zaštitu od vremenskih utjecaja.

Jedna od glavnih prednosti lima u obliku crijepa je njegova izdržljivost. Materijali poput pocinčanog čelika ili aluminija čine ga otpornim na koroziju i dugotrajnim, čime se smanjuju troškovi održavanja. Osim toga, lim u obliku crijepa je lagan, što olakšava proces montaže i smanjuje opterećenje na krovnoj konstrukciji.

Estetski, lim u obliku crijepa pruža tradicionalan izgled crijepa, čime se harmonično uklapa u različite arhitektonske stilove. Dostupan je u raznovrsnim bojama i dezenima, omogućavajući vlasnicima objekata da prilagode izgled krova prema vlastitim preferencijama.

Ovo rješenje je posebno pogodno za vlasnike kuća, vikendica ili drugih stambenih objekata koji žele kombinirati tradicionalni izgled s modernim materijalima i performansama. Lim u obliku crijepa predstavlja spoj izdržljivosti, praktičnosti i estetike, čineći ga atraktivnim izborom za krovne obloge.

Po svom dizajnu lim u obliku crijepa je sličan klasičnom pokrovu, a razlikuje se od tradicionalnog crijepa čija je težina 30 kg/m2, a crijepne ploče samo 5 kg/m2.

Treba naglasiti izdržljivost krovnih limova u obliku crijepa u svim klimatskim uslovima. Nudimo mogućnost izrade krovnog lima u obliku crijepa sa antikondenznom folijom.

U ponudi imamo dvije vrste crijep ploče:

Standard
Novus
Svi profilu se izrađuju od materijala EU porijekla, dok u ponudi imamo veliki izbor boja u mat i glatkoj verziji.