Pozovite nas:

+387 35 541 110

Pon - Sub

07:00 - 16:00

Pišite nam:

info@lovic.ba

Pozovite nas:

+387 35 541 110

Pon - Sub

07:00 - 16:00

Pišite nam:

info@lovic.ba

Pozovite nas:

+387 35 541 110

Pon - sub

07:00 - 16:00

Pišite nam:

info@lovic.ba

Metalna industrija vodeća je privredna djelatnost u BiH. Jedna od kompanija koja to opravdava je i Lović&Co d.o.o. iz Lukavca koja iz dana u dan ostvaruje značajne poslovne uspjehe.

Edis Lović, zamjenik direktora kompanije Lović&Co govorio je o kompaniji i njenom razvoju.

“Lović&Co je porodična kompanija koja je osnovana 1976. godine u Bosanskoj Dubici, a od 1996. godine sjedište kompanije je u Lukavcu. Naša osnovna djelatnost je proizvodnja, prodaja i montaža metalnih komponenti kao što su metalne police, trapezni limovi, limovi imitacije crijepa, kompletna limarska galanterija, strujni, hidrantski, poštanski i gardarobni ormari kako i razvodni ormari za grijanje i mnogi drugi sitni dijelovi neophodni u svakondevnom životu i radu”, kaže Lović.

U izradi svih proizvoda posjeduju dokazano iskustvo. Svi proizvodi odlikuju se potvrđenom kvalitetom, kako Lović kaže sve je pokriveno certifikatima koji potvrđuju kvalitet, a svakodnevni rad sa dugogodišnjim klijentima to i dokazuje.

Ukupni prihod kompanije za 2016. godinu iznosio je nešto više od 4 miliona KM.

Proizvodni pogoni kompanije su smješteni u Lukavcu i prostiru se na 6.000 m2 i obuhvataju nekoliko proizvodnih hala koje su opremljene savremenom tehnologijom i mašinama.

Lović, kaže kako zbog obima posla slijede dalja širenja proizvodnje pa tako u planu imaju i izgradnju nove hale, vjerovatno do kraja godine.

“U planu imamo da širimo naše proizvodne pogone jer obim posla se svakodnevno povećava pa to zahtjeva i dodatne investicije. Nedavno smo zaposlili još radnika pa sad imamo 50 zaposlenih i sigurno na tome nećemo stati”, kaže Lović.

Dodao je da im iskusna i kvalificirana radna snaga omogućuje da odgovore na sve zahtjeve tržišta.

Ova kompanija je na tržište nedavno plasirala svoj novi proizvod a riječe je o ormarićima za čuvanje vatrenog oružja.

“Jedina smo domaća kompanija koja je tržištu ponudila proizvod kao što su ormarići za čuvanje puški i pištolja. Zbog zakonskih regulative u kojima stoji da svaka osoba koja posjeduje legalnu dozvolu za čuvanje i nošenje oružja isto mora i sigurno odlagati, ovaj proizvod će sigurno osvojiti tržište. Proizvod je relativno nov na našem tržištu ali veće sada imamo pozitivne pokazatelje”, rekao je Lović.

Kompanija posluje sa preko 300 građevinskih i drugih firmi širom BiH kao i sa firmama iz susjednih zemalja.

Svoje proizvode na prostoru BiH, kompanija u prodaju plasira preko domaćih trgovačkih lanaca koji su prepoznali kvalitet domaćeg proizvoda. Najznačajniji kupci su kompanija FIS i od nedavno TC Bingo i Penny marketi. Što se tiče plasmana roba na ino tržišta to su Pevec u Hrvatskoj ali i Njemačka kompanija Jokel koja vrši prodaju metalnih ormarića.

“Sretni smo što naše domaće kompanije prepoznaju značaj domaćeg proizvoda i kroz svoje prodajne objekte ih plasiraju na tržište. TC Bingo je nedavno započeo prodaju metalnih polica iz naše proizvodnje koje je do sada nabavljao iz Italije, a s obzirom da je poznato kako oni daju prednost domaćem proizvodu prepoznali su nas kao značajnog partnera. Jedno od značajnih tržišta na kojima se nalaze naši proizvodi jeste i Holandija u kojoj za dvije kompanije radimo metalna kolica za alat, garderobne ormare, metalne stolove i slične proizvode”, govori Lović.

Sve sirovine za izradu svojih proizvoda kompanija uvozi iz Italije. Lović kaže kako im je na prvom mjestu kvalitet koji sa tim materijalima imaju ali da cijenom ne odudaraju od konkurencije.

Druga djelatnost kojom se Lović&Co bave, jeste izrada limenih pokrova.

“Trenutno radimo na pokrivanju cijelog proizvodnog pogona TTU u Tuzli. Vrši se krovno pokrivanje svih proizvodnih hala i u zadnjih nekoliko godina ovo je jedna od značajnijih poslovnih investicija vezanih za krovno-pokrivačku djelatnost naše kompanije”, kaže Lović.

Istakao je još da teže stalnom usavršavanju i modernizaciji poslovanja a sve uz primjenu savremenih procesa obrade i proizvodnje svih vrsta limova. Mogu se pohvaliti i time da daju garanciju od 40 godina na određene limove za pokrivanje.